Zapraszamy do udziału w wymianie przetworów, która będzie miała miejsce w sobotę, 19 września, w ramach trwającego II Festiwalu Jabłka w Supraślu.
Dżemy, konfitury, powidła, a także kiszonki i marynaty – zarówno słodkie jak i wytrawne. Zazwyczaj robimy je w dużych ilościach.
Dlatego też, celem akcji jest wymienianie się „słoikami” z innymi uczestnikami, tak byśmy mieli zimową spiżarnię pełną różnorodności. Dzięki temu również poznamy nowe lub odświeżymy zapomniane smaki, zamknięte w słoiczkach.
Jak sama nazwa akcji wskazuje, ma ona przebiegać na zasadzie handlu wymiennego, pomiędzy jej uczestnikami. Np. jeden słoiczek marynowanych kurek wymieniamy u innej osoby na dwa słoiczki ogórków, lub jeden słoik powideł śliwkowych wymieniamy na dżem porzeczkowy, etc.
Termin: sobota 19 września w godz. 18.00.
Miejsce: Spiżarnia Smaków, 3 Maja, 16-030 Supraśl
Wstęp: bezpłatny.